Roma, mis gibi nostalji kokan sokakları ve antik kalıntıları ile dünya üzerindeki eşsiz bir kenttir. Günümüzde birçok kişi tatil sürecini Roma'da geçirmek ister. Buranın kendine has mekanları ve yemekleri de çok sevilir. Sizlere bugün, Roma gezilecek yerler konusunda bir sürü öneri sunuyor olacağız. İşte Roma'nın en özel noktalarına dair ipuçları!

Kolezyum

Kolezyum, Roma'da ilk uğramanız gereken durakların başında gelir. Burası, Roma İmparatorluğu'nun en sevilen yapılarından biridir. Vespasianus döneminde yani milattan sonra yapımına başlanmıştır. Birkaç sene sonrasında ise oğlu Titus döneminde yapı tamamlanmıştır. Kentin sembol bölgelerinden biri olan Kolezyum'u görmeden dönmemelisiniz.

Pantheon Tapınağı

Pantheon Tapınağı, Roma gezilecek yerler konumuzun ikinci sırasında yer alıyor. Kusursuz şekilde korunan bu yapı, tarihin birçok döneminde işlevselliği ile öne çıkmıştır. 43 metrelik kubbesi ile bilinen Pantheon Tapınağı, içeri hem yağmur hem de ışığın girmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Burada bol bol fotoğraf çekebilir, Roma'nın en özel yerlerinden biri olan bu tapınağı daha yakından inceleyebilirsiniz.

Trevi Çeşmesi

Trevi Çeşmesi yani Fontana di Trevi, şehrin Trevi isimli semtinde yer alıyor. Ünlü mimar Nicola Salvi'nin yaptığı bu çeşme, on sekizinci yüzyılda inşa edilmiştir. Günümüzde birçok yerli ve yabancı turist, her sene burayı ziyaret etmektedir. Sizin de yolunuz Roma'ya düşerse Roma gezilecek yerler arasında bulunan bu rotaya kesinlikle gelmelisiniz.

Aziz Petrus Meydanı

Aziz Petrus Meydanı, St. Peter Bazilikası'nın önünde bulunuyor. Dini ve tarihi açıdan büyük öneme sahip olan bu yer, her sene dünyanın her yerinden ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle Roma Tarihi konusunda meraklı biriyseniz burayı ziyaret etmeniz gerekir diye düşünüyoruz. Çünkü burası, Roma gezilecek yerler konusunun en önemli kısımlarından birini oluşturur.

Borghese Galerisi

Roma'ya gelip de Borghese Galerisi'ni gezmeden dönmek olmaz. Galeride Raphael gibi tanınan sanatçıların eserleri yer alır. Tüm eserleri keyifle inceleyebilirsiniz. Eserler içerisinde resimler, heykeller ve mobilyalar da yer alır. 

Roma gezilecek yerler konulu yazımızın sonuna geldik. Dilerseniz Kendine Hayran Bırakacak: İtalya Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de okuyabilirsiniz.