Son zamanlarda yaygın bir şekilde adını duymaya başladığımız ve Hint dilinde bangaladan türemiş olan Bungalov, İngilizce’ de Bungalow şeklinde yazılmaktadır. Küçük ve kullanışlı olan bu ev genelde doğayla iç içe olmak isteyenlerin tercih ettiği bir konaklama yeridir. Yazımızın devamını okuyarak bungalov ev hakkında çok daha ayrıntılı bilgi edinebilir ve özelliklerini yakından tanıyabilirsiniz!

Bungalov Ev Nedir?

Orman bölgelerinde yer alan, genellikle ağaçların altında veya arasında konumlanmış olan doğanın kucağındaki minik ahşap evlere bungalov ev denmektedir. Hin kültüründen esinlenerek son hallerini almışlardır. Yapı malzemeleri organiktir. Hem aile hem de arkadaşlarla kaçamak yapmak ve dinlenmek için özellikle oldukça uygun bir yerdir.

bungalov ev

Bungalov Ev Hangi Özelliklere Sahiptir?

Genelde ahşaptan yapılan bungalov ev, huzurlu ve sakin bir ortam sunmaktadır. Çoğunlukla tek ya da bir buçuk katlı olacak şekilde inşa edilirler. Hemen hemen normal bir evin içerisinde bulunan tüm gereksinimler bungalov evin içerisinde mevcuttur. Bu yüzden burada yaşarken herhangi bir zorluk veya problem yaşamanız olası değildir.

Aşağıda sizler için bungalov evlerin sahip olduğu özellikleri listeledik;

·        Basit ve yormayan mimari tasarımlara sahiptirler.

·        Oldukça minimal bir dekorasyon ile döşenmişlerdir.

·        Genellikle doğal malzemelerden yapılmaktadırlar.

·        Ön sundurmaları alçak şekilde tasarlanmışlardır.

·        Çatıları, alçak, üçgen ve eğimli bir şekle sahiptir.

Bungalov evler genel olarak bu özelliklerle ön plana çıkmaktadır ancak bazı spesifik özelliklerle birbirlerinden ayrılabilirler. Örneğin bazı bungalovlarda jakuzi bulunmaktadır. Dolayısıyla bungalovların oldukça rahat olduğunu söyleyebiliriz.

bungalov

Bungalov Evler Ne gibi Avantajlara Sahiptir?

Bungalov evler, dışarıdan bakıldığında oldukça estetik ve şirin gözükmektedir. Aynı rahatlığı ve estetikliği içerisinde de barındığını söylemek doğru olacaktır. İçerisinde klimanın bulunması, geniş bir verandaya sahip olması ve doğanın içerisindeymiş gibi hissettirmesi pek çok insanın bu evleri tercih etmesindeki ana sebeplerdendir.

Peki, bungalov evler ne gibi avantajlara sahiptir? Aşağıda sizler için bu soruyu cevaplandırdık;

·        Bungalovlar, yaşı ve engelli bireyler için oldukça işlevseldir. Düz ayak olduğu için herhangi bir zorluk yaşanması söz konusu değildir.

·        Ahşaptan yapılmış bungalov, sağlık konusunda pek çok avantaja sahiptir. İçerisinde oksijen sirkülasyonu olacağı için ahşap ev romatizma, astım gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir.

·        Şehrin yorucu stresinden kaçarak temiz havanın tadını çıkartabilirsiniz.

·        Her bütçeye uygun olan yapılardır.

Yukarıda okumuş olduğunuz avantajlar sayesinde insanlar bungalov evleri özellikle tatil yapmak için tercih etmektedir. Antalya, Edirne, Fethiye gibi tatil yerlerinde bungalov evlerine yaygın bir şekilde rastlamak mümkündür.

Tatilim Sensin ile Rahat Edin!

Tatilim Sensin ailesi, sizleri her anlamda rahatlığa ve lükse ulaştırmak için çalışıyor! Sizler de yeşilin hüküm sürdüğü alanlarda farklı bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız linke tıklayarak sizlere uygun olan bungalov evi seçebilir ve ardından hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tatilim Sensin ile birlikte sizler de güvenilir tatili deneyimleyin! Mimari olarak büyüleyen ve huzur veren bungalov evler sizleri bekliyor.