Aile ile gidilen tatilin mutluluğu her zaman bir başkadır. Siz de ailenizle şehrin kalabalığından uzaklaşıp keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız, bu içerikte yer alan önerileri baz alarak buna göre plan yapabilirsiniz. Sapanca'dan Antalya'ya, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde oluşturacağınız eğlenceli rotalarla ailenizi de kendinizi de huzurlu bir tatil planı ile baş başa bırakabilirsiniz.

İlk Durak: Sapanca

Tatil önerileri denilince akla gelen sayısız yer vardır ancak Sapanca bir başka güzeldir hiç kuşkusuz. Sapanca'nın kendine has mekanlarında gezebilir, tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Dilerseniz birbirinden özel lezzet duraklarını ziyaret ederek keyifle yemek yiyebilirsiniz. Maşukiye, Ormanya, Kırkpınar, Sapanca Gölü, Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı gibi noktaları gezdikçe Sapanca'yı daha da çok seveceğinizden eminiz. İster sizi rahat ettirecek bir otelde isterseniz de bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

Kaş

Antalya'nın sevilen yerlerinden biri olan Kaş'ta son derece keyifli bir tatil evresi geçirebilirsiniz. Buraya gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken duraklar ise; Antiphellos Antik Tiyatrosu, Demre, Kalkan, Patara Antik Kenti, Uzun Çarşı & Kral Mezarı, Likya Uygarlıkları Müzesi, Uçağız, Saklıkent Kanyonu, Batıkşehir ve Kekova şeklinde sıralanabilir. Hem tarihi dokuları keşfetmek hem de doğal ortamlarda zaman geçirmek istiyorsanız burası sizin için eşsiz bir seçenek olacak demektir.

Eski Mardin

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Mardin şehrinde yer alan Eski Mardin kısmı, her sene birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Taş evleri ve kendine has tarihi yapıları ile ünlü bir şehir olmuştur. Apayrı medeniyetlerin izlerini taşımakta olan şehirde Deyrülzafaran Manastırı, Zinciriye Medresesi ve Mardin Kalesi gibi tarihi yapıları birer birer görüp inceleyebilirsiniz. Dar sokaklar arasında yürüdüğünüzde şehrin mistik atmosferini de direkt hissedersiniz. Özellikle tarih ve kültür turizmi ile ilgilenenler için Mardin unutulmaz bir deneyim sağlayacak demektir, siz de sevdiklerinizle benzersiz bir tatil deneyimi elde etmek için burayı tercih edebilirsiniz.

Ayvalık

Balıkesir iline bağlı bir yer olan Ayvalık; taş evleri, çiçek bahçesine benzeyen rengarenk sokakları ve zeytinyağı üretimi ile ünlü olmuştur. Cunda Adası, buranın her zaman en popüler tatil noktalarından bir tanesidir. Ayvalık, en çok da yaz aylarında huzurlu bir tatil yapmak isteyen kişiler açısından ideal bir seçenek olarak öne çıkmıştır. Zeytinlikler ve Ege'nin temiz havası eşliğinde sakin bir tatil geçirmek isteyen herkes için cazip bir rotadır. Keyifle gidebilir, huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya, ülkemizin en uğrak turist bölgelerinden biridir. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan eşsiz doğal yapıları ve tarihi zenginlikleri ile bilinir. Peri bacaları, doğal taş oluşumları ve yer altı şehirleri ile herkesin aklına kazınmıştır. Ek olarak; bölge sıcak hava balonları ile yapılan turlar için dünyanın en popüler noktalarından birini oluşturur. Göreme Açık Hava Müzesi ve Derinkuyu Yeraltı Şehri, görmeniz gereken başlıca yerler arasında bulunmaktadır. At binme, doğa yürüyüşü ve vadilerde bisiklet sürme gibi açık hava aktiviteleri de yaparak ailenizle kusursuz zaman geçirebilirsiniz.

Dilerseniz bir yandan da diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. Örneğin; Doğa Severlere Özel: Kamp ve Doğa Tatili İpuçları başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.