Ankara, Türkiye’nin başkenti olmasının yanında son derece zengin haldeki tarihi ve kültürel mirası ile de dikkat çeken bir kent olmakta. Her köşesinde tarih kokan yapılar, sanat galerileri ve müzelerle dolu olan bu şehir, ziyaretçilerine benzersiz bir keşif imkanı yaratmayı da ihmal etmez. Ankara’nın müzeleri, hem geçmişe ışık tutan eserleri hem de modern sanatın farklı formlarını sergileyen koleksiyonları ile ilgi çeker. Konuklarına sadece sanat ve tarih sunmakla kalmaz. Bir yandan da düşünsel bir yolculuğa da çıkmanızı sağlar. Ki bu mekanlar, her yaştan insan için ilham verici deneyimler oluşturur. Ankara’nın en güzel müzelerini keşfederek, Türkiye’nin ve dünyanın farklı kültürlerine dair derinlemesine bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylelikle bir yandan da unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Ankara'nın kültürel zenginliklerini gözler önüne seren bu etkileyici müzeleri keşfetme zamanı; işte Ankara en güzel müzeler ve daha fazlası!

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Bu müzenin binası, Arif Hikmet Koyunoğlu aracılığıyla inşa edilmiştir. İnşa edilmesi ise 1927 senesine dayanır. Burası, 1980 senesinde restore edilerek hizmete açılmıştır. Bu müzenin ilk yapıtları arasında Fausto Zonaro'nun Genç Kız Portresi de yer alır. Şark salonu, restorasyon atölyesi, konser ve tiyatro salonu gibi mekanlar da hep bahsi geçen müze içerisinde karşımıza çıkmaktadır.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi'nin dış duvarının bir bölümünde yer alır. Mahmut Paşa tarafından 1464 ve 1471 seneleri arasında yapılmıştır. 1881 senesinde gerçekleşen yangın akabinde Atatürk'ün isteği doğrultusunda Anadolu taraflarından toplanılan eserleri göstermek maksadıyla uzun seneler devam eden yenileme çalışmaları neticesinde müze de açılmış oldu.

Etnografya Müzesi

Etnografya Müzesi, başkent Ankara'nın Namazgah ismi ile de bilinen semtinde yer alan tepede inşa edilmiştir. Yapının mimarı ise Arif Hikmet Koyunluoğlu olmaktadır. Ülkemizde müze binası olarak yapılan ilk yapı da yine burası olmaktadır. Müze önünde ise bronzdan hazırlanmış at üzerinde Atatürk Heykeli bulunmaktadır. Bu eser de 1927 senesinde Pietro Canonica tarafından üretilmiştir.

Roma Hamamı Açık Hava Müzesi ve Ören Yeri

Roma Hamamı Açık Hava Müzesi ve Ören Yeri, Ulus Çankırı Caddesi üzerinde yer alır. Bizans, Roma ve Frig kalıntılarının her birini de burada inceleyebilirsiniz. Burada bulunan kalıntılara bakılarak hamamın Caracalla döneminde yapıldığı söylenmektedir. Bu da, milattan sonra 212-217 dönemlerine tekabül eder. Konumunu rahat bulacağınız ve keyifle gezeceğiniz bir yerdir.

Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, bazı bölümlere ayrılmaktadır. İlk bölümde Atatürk'ün kullandığı eşyalar ve kendisine birçok devlet adamı tarafından armağan edilen eşyalar bulunur. Atatürk'ün manevi evlatları olan Sabiha Gökçen, Afet İnan ve Rukiye Erkin'in müzeye bağışladığı Atatürk eşyaları da buradadır. İkinci kısımda ise Sakarya Meydan Savaşı, Çanakkale Savaşları ve Büyük Taarruz'un anlatılmakta olduğu panaroma bulunur. Yağlı boya tabloları da yine buradan inceleyebilirsiniz. Üçüncü bölümde, devrimlerin ve milli mücadelelerin anlatıldığı galerileri görürsünüz. Son kısım olan 4. bölümde, Atatürk'ün kütüphanesinde bulunan tam 3.123 adet kitabın gösterildiği Atatürk Özel Kitaplığı'na rastlarsınız. Ek olarak bu kısımda; Anıtkabir'in inşasına dair ve Atatürk'ün hayatı hakkındaki bilgileri de almış olursunuz.

İsterseniz bir yandan da diğer içeriğimiz olan Aile ile Yapılacak Eğlenceli Tatil Önerileri başlıklı içeriği inceleyebilirsiniz.