Pek çok insan kabul eder ki dijital gezgin, herkesin özendiği bir meslek olarak görülüyor. Çalışırken gezmek gibisi var mı? Yeni şeyler keşfederken bir yandan da sevdiğiniz işi yapıyor olmak insanı gençleştirir bile değil mi?

Sanmayın ki nomadlar sadece geziyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmeniz için Tatilim Sensin yazdı sizlere de sadece okuması kaldı! Bakalım günümüzün popüler mesleği hakkında bilmediğiniz neler var.

Dijital Gezginler Ne İş Yapar?

Peki, bu dijital gezginler ne iş yapar? Tek işleri gezip dolaşmak mıdır? Aslında hayır! İyi bir dijital gezgin olmak için tutku ve cesaret gerekir. Yani şöyle diyebiliriz ki bu mesleği yapabilmek için bir mucizeye ihtiyacınız yok. Eğer global bir mesleğiniz varsa ve freelance çalışıyorsanız siz de dijital gezgin olabilirsiniz.

Aşağıda sizlere dijital bir gezgin olabileceğiniz meslekleri listeledik;

·        Genelde bu gezgin insanlar, seyahat deneyimlerini aktarabilmek için bir blog açarlar ve tercih ederlerse bu blog üzerinden gelir sağlayabilirler. Buna ek olarak bazı iş birlikleri sayesinde de gelir elde edebilmektedirler.

·        Yabancı diliniz iyiyse size de bu mesleğin kapıları açılabilir. Bulunduğunuz yerde online çevirmenlik yapabilme fırsatına sahip olabilirsiniz.

·        Spor eğitmeni olanlar da bu konuda şanslı olan gruba giriyorlar. Pilates, yoga, fitness, yüzme, kite surf gibi sporlarda deneyimliyseniz eğitim verebilme şansınız vardır.

·        Bildiğiniz üzere fotoğrafçılık da çağın e global meslekleri arasında yerinde alıyor. Bu meslek ile dünyanın her yerinde para kazanmayı başarabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak şeflik, garsonluk, barmenlik yaparak da bir yandan dijital gezgin mesleğini yerine getirebilirsiniz.

dijital gezgin

Dijital Gezgin Olmak için Gerekenler Nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi bu meslek için bazı önemli gereksinimler vardır. Hayatınızı ağırlıklı olarak dijital alanda geçirmeye karar verdiyseniz sahip olmanız gereken temel şey cesarettir. Dışarıdan her ne kadar her şey güllük gülistanlık gibi görünse de işin içerisine girince bazı şeyleri sizler de fark edeceksiniz.

Bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz, geride bıraktıklarınızı daima özlemek ile baş etmek durumunda da kalabilirsiniz. Tüm bunlara karşı soğukkanlı olmanız gerekir. Diğer bir gereksinim ise yeniliklere açık olmaktır.

 Eğer yeniliklere sıcak bakmıyorsanız yol yakınken bu mesleği kafanızdan çıkartmanızı öneririz.Bir motivasyon kaynağına sahip olmanız da oldukça önemlidir. Sizi yatağınızdan kaldırıp yollara düşürün şey nedir? İşte onu bulduğunuzda iyi bir dijital gezgin olma kapısı sizler için aralanacak.