Yamaç paraşütü, özgürlük ve adrenalinin en üst seviyede olduğu hava sporudur. Kuş bakışı olarak tüm doğa güzelliklerine şahit olmak ve heyecanlı bir deneyim yaşamak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu sporu yapabilmek için profesyonel olmanıza gerek yoktur. Lisanslı pilotlar ile birlikte havada süzülürken anı yaşayabilirsiniz. Bu yaz Fethiye paraşüt turu yapmayı listelerinize eklemek istiyor ama cesaret edemiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Yamaç Paraşütü Nedir?

Yamaç paraşütü nedir sorusu özellikle adrenalin tutkunları tarafından araştırılmaktadır. 1980’li yıllardan günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Özel bir pist veya hava aracı gerektirmeyen yalnıza rüzgârın ön planda olduğu bir spordur. Yüksek bir dağın üzerinden ya da yamaçtan hızlanarak uçuşa geçilir. Yamaç paraşütünde kullanılan malzemeler teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte artık yüksek kaliteli ve güvenilir malzemelerden oluşmaktadır. Yamaç paraşütü, çok hafif hava araçları içerisinde en hafifidir. Aynı zamanda bulutlara kadar yükselebilir ve kilometrelerce mesafeyi kolayca kat edebilir.

Yamaç Paraşütünün Kuralları Var mıdır?

Yamaç paraşütü yapabilmek için ilk olarak bu spora uygun olan yerlerde bulunmak gerekir. Sonrasında ise ihtiyacınız olan iki şey vardır; kendi kas gücünüz ve rüzgâr. Havada uçuş yaptığınız sırada hem kendinizi hem de pilotu tehlikeye atmamak adına uymanız gereken bazı kurallar vardır.

yamaç paraşütü nedir

Aşağıda sizler için Fethiye paraşüt turu sırasında uymanız gereken kuralları listeledik;

·        Eğer uçuş pilot eşliğinde gerçekleştiriliyorsa mutlaka pilotun yönlendirmelerine uyulması gerekir.

·        Güvenlik ile ilgili tüm önlemlerin alınması gerekir örneğin: çenelikli kask ve can yeleği takılması zorunludur.

·        Uçuş esnasında mutlaka bir adet ilk yardım çantası olmalıdır.

·        Yalnızca hava durumunun uygun olduğu yerlerde bu spor yapılmalıdır.

·        Uçmadan önce rüzgârın kontrol edilmesi gerekir.

·        Kıyafetlerinizin uçuş için uygun olmasına özen göstermelisiniz.

·        Yamaç paraşütü için yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir. Küçük olanların aile izni alması gerekmektedir.

Uçmak, insanoğlunun geçmişten bu yana sahip olduğu en büyük tutkularından biridir. Bu yüzden yamaç paraşütü çok ilgi gören bir spordur. Kalp rahatsızlığı, yükseklik korkusu, astımı olan insanların yamaç paraşütü yapması tehlikeli olacağı için bu kişilere yasaklanmıştır.

Yamaç Paraşütü Ne Zaman Yapılır?

Yamaç paraşütü, genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında özellikle açık ve yağmursuz havalarda yapılmaya uygundur. Bunun dışındaki hava koşullarında net olarak yapılmama zorunluluğu yoktur. Bölgenin hava durumunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Sizler de Fethiye’yi havadan görmek ve manzarasıyla büyülenmek istiyorsanız Tatilim Sensin olarak sunmuş olduğumuz fırsatlara göz atmalısınız! Linke tıklayarak etkinlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve eşsiz Fethiye paraşüt turunu deneyimleyebilirsiniz!