Türkiye, birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yaptığı için glamping turizmi açısından da oldukça uygun bir yerdir. Dolayısıyla son yıllarda ülkemizdeki glamping kamp alanları giderek yaygınlaşıyor ve gelişiyor. Aslında ilk olarak 16.yüzyılda çadırı krallar, hükümdarlar kullanmaya başlamıştır fakat günümüzde herkes tarafından bilinen popüler bir tatil seçeneği haline gelmiştir. Yazımızı okuyarak konu hakkında çok daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz!

Glamping Nedir?

Günümüzde pek çok insan normal kamp ile glampingi karıştırmaktadır. Peki, glamping nedir? . Bu kelime İngilizcede göz alıcı anlamına gelen glamorous ve camping birleşimi sayesinde ortaya çıkmıştır. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse glamping, doğada veya sahilde yapılan ve yüksek konfor şartlarına sahip olan bir kamp türüdür. Glamping yapılacak olan çadırlar oldukça lükstür ve özel bir dekorasyona sahiptir.

Normal kamp yapmak çok daha zahmetlidir. Örneğin güzel ve güvenli bir alan bularak eşyalarınızı da oraya taşımanız gerekir fakat glampingte böyle bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda glampingte çok daha kişi ile birlikte kalabilmeniz mümkündür ve içerisinde mutfak banyo, yatak odasın, elektrik gibi temel şeyler mevcuttur.

Ülkemizde Bulunan Glamping Yerleri

Şehir hayatı, bazen insana stres yükler ve yorar. Bu yüzden son dönemlerde insanlar şehir hayatından kaçmak ve doğanın tüm renkleriyle iç içe olmak ister. Glamping, bu tür kısa kaçamaklar için mükemmel bir tercihtir. Konfor alanınızı terk etmenize gerek yoktur çünkü sizlere adeta 5 yıldızlı otel deneyimi yaşattıracaktır!

Aşağıda sizler için ülkemizde bulunan glamping yerleri hakkında bir liste yaptık;

·        Kocabahçe Glamping – Muğla: Doğanın keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz bu alan, konaklamaya gelenlere pek çok fırsat sunmaktadır. En güzel yanı ise kendi bahçelerinde yetiştirdikleri organik meyve - sebzelerleri müşterilere ikram ediyor olmalıdır.

·        Cunda Fora Glamping - Cunda Adası (Balıkesir): Taş binaları, bitmek bilmeyen trafiği ardınızda bırakmanız için yaratılmış olan bu alan ailecek tatil yapabileceğiniz güvenli bir yerdir.

·        Adaperest - Bozcaada (Çanakkale): Güne temiz havayı içinize çekerek zinde başlamak için oldukça uygun bir manzaraya sahiptir.Bu alanda glamping dışında dilerseniz karavan tatili de yapabilirsiniz.

·        Longosphere Glamping - İğneada (Kırklareli): Burada lüks kamp deneyimini en güzel şekilde yaşayabilirsiniz. Birbirinden güzel aktiviteler sayesinde zamanını verimli şekilde değerlendirebilirsiniz.

Bu alanlar hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecektir. İngiltere’de yapılmış olan bir araştırmaya göre doğada zaman geçirmek zihinsel ve fiziksel anlamda kişide pozitif etkiler yaratıyor. Aynı zamanda hayattan daha fazla zevk almanızı sağlıyor.

Tatilim Sensin ile Glamping Deneyimi

Tatilim Sensin, tatilinize ortak olmak ve sizlere keyifli deneyimler sunmak için daima yanınızda! Sizler de huzurlu bir şekilde zaman geçirmek ve hayat koşuşturmasını bir süreliğine ardınızda bırakmak istiyorsanız linke tıklayarak glmaping kiralayabilirsiniz. Unutmayın ki Tatilim Sensin ile her şey yalnızca bir tık uzağınızda!