Karla kaplı günlerin kendine has bir keyfi vardır. Kış mevsimi, bembeyaz örtüsü ile doğayı büyülü bir masala dönüştürür. En iyi kış tatili rotaları da bu sırada devreye girer. Kayak tutkunları için karla kaplı dağların zirvesinde nefes kesen bir maceradır kış tatili. Şehir turu yapmayı sevenler için de tarihi sokaklarda sıcacık bir bardak kahve ile yürüyüş yapmaktır. Bu içeriğimizde en iyi kış tatili rotalarını sizinle birlikte keşfe çıkıyoruz. Birbirinden özel yerlerde tatil yaparak siz de konforlu bir kış geçirebilirsiniz. İşte ülkemizin en iyi kış tatili rotaları ve özellikleri!

Uludağ (Bursa)

En iyi kış tatili rotaları konusunda ilk sırada Uludağ'a yer vermek istedik. Her sene binlerce yerli ve yabancı turist, Uludağ'ın doğal güzelliğini karlar altında görmek için gelir. Burası, ülkemizin en sevilen kayak merkezlerinden biri haline gelmiştir. Burada konforlu oteller, ünlü restoranlar ve anı biriktirebileceğiniz sayısız mekan vardır. Sevdiklerinizle birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz noktalardandır. Vaktiniz olursa Uludağ'dan ayrılırken Bursa'nın merkezinde yer alan kısımları da inceleyebilirsiniz.

Abant (Bolu)

Listenin ikinci sırasında benzersiz atmosferi ile Abant yer alıyor. Abant, Bolu'nun en sık ziyaret edilen yerlerinden biridir. Abant Gölü çevresinde yer alır. Buraya geldiğinizde doğa yürüyüşleri yapabilir, göl kenarında bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Günümüzde birçok fotoğrafçı, Abant'ın farklı bir enerjisi olduğunu söyler. Herkes burada fotoğraf makinesi ile anı yakalamaktan keyif alır. Ayrıca Bolu'da en iyi kış tatilini yapmanın yanı sıra eşsiz yemekler de deneyebilirsiniz. Burası, mutfağı ile meşhurdur.

Erciyes (Kayseri)

Hem kayak tatili yapmak hem de Kayseri mutfağına has yemekleri tatmak ister miydiniz? Cevabınız evet ise mutlaka bir Erciyes tatili yapmalısınız. En iyi kış tatili rotaları denince Erciyes'e yer vermesek olmazdı. Burada rahatlıkla konaklayabileceğiniz sayısız lüks otel seçeneği yer alır. İstediğiniz zaman rezervasyon oluşturarak harika bir tatil için ilk adımı atabilirsiniz. Fakat erken rezervasyon daima daha mantıklıdır. Yer bulamama gibi bir sorun yaşamamış olursunuz.

Dilerseniz Hangi Aylarda Nereye Tatile Gidilir? başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.