Türkiye'de alan Marmaris; doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve eşsiz deniz manzaralarıyla ünlü bir tatil beldesidir. Marmaris her mevsimde ziyaretçilerine bambaşka deneyimler sunar. Hangi ayın en ideal olduğunu belirlemek için, her mevsimi ayrıntılı bir şekilde inceleyelim. İşte Marmaris mevsimleri!

İlkbahar (Mart - Mayıs)

Başlangıcı en güzel mevsim olan İlkbahar ile yapmak istedik. Marmaris'e bahar aylarında gitmek, ılıman bir iklimde keyifli bir tatil yapma şansını size bizzat sağlar. Mart ayı hala serin olabilir, ancak Nisan ve Mayıs ayları, sıcaklık artışıyla birlikte doğanın canlanmasına tanıklık etmek için en ideal seçeneklerdir. Bu dönemde deniz suyu sıcaklığı yükselmeye başlar, ancak plajlar kalabalık halde değildir. Sakinliği seviyorsanız bu ayları tercih edebilirsiniz.

Yaz (Haziran - Ağustos)

Marmaris'in en yoğun dönemi hangi zamanlardır derseniz kesinlikle yaz aylarıdır diye cevap veririz. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında, sıcaklık zirve yapar. Deniz suyu sıcaklığı arttıkça tatilcilerin keyif alabileceği seviyelere ulaşmış olur. Bu dönemde plajlar ve turistik yerler olduğundan çok daha canlıdır, gece hayatı ise hareketli bir form kazanır. Tabii yoğun turist trafiği nedeniyle konaklama ve aktivitelerde önceden rezervasyon yapmak önemlidir. Çünkü yer bulamama ihtimaliniz doğar.

Sonbahar (Eylül - Kasım)

Sıra geldi en güzel mevsimlerden biri olan Sonbahar mevsimine! Eylül ve Ekim ayları, Marmaris'i ziyaret etmek için harika bir süreçtir diyebiliriz. Sıcaklık yüksektir fakat yaz aylarındaki kalabalık da bir nebze azalmıştır. Deniz suyu sıcaklığı yine ideal seviyelerdedir ve plajlar sakin bir atmosfer ile bezenmiştir. Eylül sonlarına doğru yağış miktarı artar, fakat keyifli bir tatil yapma imkanı asla kaybolmaz.

Kış (Aralık - Şubat)

Marmaris'te kış ayları ılıman geçer ama deniz suyu sıcaklığının düşeceğini de unutmamalısınız. Kış ayları, kalabalıktan uzaklaşmak ve daha sakin bir atmosferde doğanın tadını çıkarmak isteyenler için uygundur. Denize girmektense denizi izlemeyi tercih ediyorsanız Marmaris'e kışın gidebilirsiniz.

Eğer siz de Marmaris mevsimleri arasından hangisini seçeceğinize karar verdiyseniz sıra kalacak yer ayarlamaya gelmiştir. Ön rezervasyon seçeneklerinden faydalanarak kalacağınız yeri seçebilirsiniz. Dilerseniz Marmaris'te Doğa ile İç İçe: Ormanlık Alanlara Yakın Tatil Evleri başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.