Marmaris Tatil: Tercih Etmek İçin 4 Sebep!

İnsanlar kış aylarından itibaren tatil için araştırma yapmaya başlamaktadır. Bunun sebebi tatilden pişman olmamak ve doğru seçimi yapmak. Araştırmalarınızı sonuçlandırmanız için sizlere Tatilim Sensin olarak bazı önerilerimiz var! Konuyu uzmanından dinlemek ve Marmaris tatil imkanları hakkında her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Marmaris Tatil Rehberi: Kapsamlı Bir Rehber Arayanlar İçin!

Marmaris tatil rehberi tatil yapmak isteyen herkes için büyüleyici olabilir çünkü Marmaris içerisinde doğa güzelliklerini barındıran şirin bir kasabadır. Buna ek olarak, gece hayatında da başarılı olduğunu söylemek gerekir. Kısaca söylemek gerekirse; aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Marmaris yalnızca plajlarıyla değil doğal güzellikleriyle de ilgi çeker.

Bu bölgede görebilecekleriniz kısaca aşağıdaki gibidir;

·        Deniz

·        Dağ

·        Akarsu

·        Nehir

·        Şelale

·        Tarihi yerler

Marmaris’te hem doğayla iç içe bir gezi yapabilir hem de deniz kenarında huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Marmaris tatil imkanları bu yüzden son derece kapsamlıdır.

Marmaris Tatil Yerleri

Marmaris tatil yerleri denildiğinde herkesin aklına plajların geldiğini biliyoruz. Hazırlanan rehberler bile genellikle bu yönde oluyor ancak aslında Marmaris plajların haricinde de gezilecek yerler barındırmaktadır.

Bu bölgeleri sıralamaya Marmaris Milli Parkı Günnücek’ten başlamak istiyoruz. Burada hem deniz hem de orman bulunduğu için hayvan çeşitliliği oldukça fazladır. Parkta gezerken sincap, 50 türde kuş, yaban domuzu gibi hayvanlara rastlamak mümkün. Aynı zamanda bölgede yağından ilaç ve parfüm yapılabilen Sığla ağacı yetişmektedir.

Marmaris tatil denildiğinde Turgut Şelale’sinden bahsetmemek olmaz. Dört metre yüksekten akan bu akarsu yazın ortasında bile buz gibi akar ve ziyaretçilerini serinletmeyi başarır. Her mevsim ziyaret etmek mümkündür. Aynı zamanda bu bölgede alabalık yemenizi tavsiye ederiz.

Turistler için de vazgeçilmez bir nokta olan Fosforlu Mağara ise adını bölgede bulunan renklerden almaktadır. Denizin rengi mağaraya yansır ve ortaya fosforlu bir görüntü ortaya çıkar. Buraya gitmek için tekne turu yapmanız gerekiyor. Böylece hem tekne turu zevkini yaşayabilir hem de seyir zevkini tadabilirsiniz.

Marmaris Tatil Yerleri İsimleri: Plajlar ve Koylar

Marmaris tatil yerleri isimleri vermeye devam ederken mutlaka bahsetmemiz gereken nokta Marmaris’in plajları ve koylarıdır. İçmeler plajı neredeyse herkesin duyduğu ve birçok kişi tarafından tercih edilen bir noktadır. Marmaris’in sundukları ise bundan çok daha fazlası!

Aşağıda ayrı ayrı görmeniz gereken plajları listeledik;

1.      Turunç Plajı: Denizin yeşil ve mavi renklerinin uyumu ile yalnızca izlemenin bile keyif verdiği Turunç Plajı, mavi bayrakla ödüllendirilmiş ve dalışa uygun bir plajdır. Aynı zamanda tekne turlarından hoşlanan kişiler için de uygundur. Gitmişken Amos Antik Kenti’ne uğramayı unutmayın!

2.      Kızkumu Plajı: Çevrede bulunan beyaz tekneleriyle manzarasını güzelleştiren bir plaj olmayı başarmıştır. İçerisinde tam 600 metrelik bir kum adacığı barındırır ve bu kumun üzerinde yürümek mümkündür. Aynı anda hem karada hem denizde olmanın nasıl bir his olduğunu merak edenler için uygun bir plaj olduğunu söyleyebiliriz.

3.      Kleopatra Plajı: Birçok efsaneye konu olan Kleopatra’nın bu plajda yüzdüğüne inanıldığı için adına Kleopatra Plajı denilmiştir. Altın rengi kumlarıyla diğer plajlardan ayrılır ve temiz suyuyla huzurlu vakit geçirmenizi sağlar.

Marmaris tatil çeşitliliği bu plajlarda da son bulmamaktadır. Aynı zamanda tertemiz koylarını ziyaret edebilir, mavinin farklı tonlarıyla tanışabilirsiniz. Örneğin Kumlubük Koyu çakıllı bir kumsala sahiptir ve su sporları yapabileceğiniz bir bölgedir. Denizin olanaklarından sonuna kadar faydalanabilirsiniz.

Marmaris Tatil için Doğru Adres Tatilim Sensin!

Tatilde yapabileceğiniz tek şey denize girmek değil! Tatilim Sensin ile yat kiralayabilir, rafting yapabilir, yunuslarla yüzebilir ve hatta kendinize masaj yaptırabilirsiniz. Tüm bu aktivitelere kolayca ulaşmak ve otel rezervasyonu yaptırmak için hemen https://tatilimsensin.com/event adresine tıklayın!