Marmaris Tatil Yerleri: Büyüleneceğinize Eminiz!

Marmaris çok küçük bir kasaba olmasına rağmen gezip görebileceğiniz birçok noktası bulunmaktadır. Tam da bu sebeple sizi büyüleyeceğine son derece eminiz. Yılda 4 milyon turist Marmaris’i ziyaret etmektedir ve bu turistler dünyanın her yerinden olabilir. Hem gece hayatı hem de gündüz yapabilecekleriniz unutulmaz bir tatil yaşamanıza olanak sağlar. Yazımızın devamında sizlere Marmaris tatil yerleri hakkında detaylı bilgi vereceğiz!

Marmaris Tatil Yerleri İsimleri Nelerdir?

Birçok insan tatile gideceği noktaya karar vermeden önce internetten araştırma yapmaktadır. Araştırmanın sonucunda ise gidebilecekleri yerlerin isimlerini öğrenmek isterler. Bu sebeple yazı boyunca sizlere Marmaris tatil yerleri isimleri listesini sunacağız. Önerilerimize öncelikle sembolik ve tarihi noktalardan başlamak istiyoruz.

marmaris tatil yerleri

Aşağıda Marmaris’te gündüz gezebileceğiniz tarihi noktaları görebileceksiniz;

·        Eski Çarşı: İstanbul’un Kapalı Çarşı’sına benzer şekilde inşa edilen bu noktada Marmaris’e özgü hediyelik ve özel eşyalar bulabilirsiniz. Burada turunç reçeli ve Marmaris balını denemek oldukça yaygın bir aktivitedir.

·        Marmaris Kalesi ve Müzesi: Yalnızca manzarasıyla bile büyüleyen bu kale M.Ö 1044 yılında İyonlar tarafından inşa edilmiştir. Daha sonra farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve en son 1990 yılında restore edilmiştir. 2 adet arkeoloji galerisi ve bir adet etnografya müzesini barındıran bu kalede, Helenistik kültüre, Roma dönemine ve Bizans dönemine ait şeyler bulabilirsiniz.

·        Halıcı Ahmet Urkay Müzesi: Bu müze adını sahibi ve kurucusu olan Ahmet Urkay’dan almaktadır. Müze 2005 yılında açılmış olmasına rağmen içerisinde M.Ö 3000 yılından itibaren farklı dönemlere ait eserler barındırır. Etnografya bölümünde görülmeye değer onlarca eser yer almaktadır.

Gördüğünüz üzere Marmaris yalnızca yazın değil, yılın her ayı ziyaret edilebilecek bir bölgedir. Gezip görerek kendinize onlarca şey katabilirsiniz.

Marmaris Tatil Yerleri: Plajlardan Bahsetmeden Olmaz!

Marmaris ve tatil denildiğinde akla direkt olarak plajlar gelmektedir. Bu küçük kasaba, birbirinden güzel ve değerli plajlara ev sahipliği yapmaktadır. Hem havanın hem de suyun temizliğiyle sizleri büyüler. En çok tercih edilen plaj İçmeler plajıdır çünkü merkeze son derece yakındır. Üstelik giriş tamamen ücretsiz!

marmaris tatil yerleri

Peki, Marmaris’te keyifle denize girebileceğiniz diğer plajlar hangileridir? Aşağıda bunu görebileceksiniz;

1.      Turunç Plajı: Yeşil ve mavi rengin uyumuyla göze çarpan bu plajda, gönlünüzce dalış yapabilirsiniz. Aynı zamanda plaj Amos Antik Kenti’ne yakın olmasıyla tarihi gezilere olanak sağlar. Bu plajdan tekne turlarına da katılabilirsiniz.

2.      Kızkumu Plajı: Denizin ortasında 600 metrelik kum adacığı barındıran bu plaj, adını eski bir efsaneden almaktadır. Bu adacığın üzerinde yürümek çok farklı bir hissiyattır.

3.      Kleopatra Plajı: Başka bir adı Kleopatra Adası’dır çünkü Marmaris’in 16 kilometre açığında yer alır. Suyu son derece berraktır ve kumunun çok temiz olduğunu belirtmek gerekir. Kleopatra’nın burada yüzdüğüne inanılır ve altın gibi parlak kumlarıyla dikkat çeker.

4.      Uzunyalı Plajı: Yiyecek, içecek ve şezlong gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bu plaja ulaşım çok kolay. Bu sebeple de sıklıkla tercih ediliyor.

Marmaris tatil yerleri bunlarla bitmiyor ancak yalnızca bu bölgeleri görmek bile hayatınıza yeni bir deneyim katacak. Plajların yanında Cennet Adası Koyu, Kumlubük Koyu, Çiftlik Koyu ve Bördübet Koyu’da görülmeye değecek noktalardır. Marmaris’in en önemli özelliklerinden biri suyun her noktada temiz ve berrak olmasıdır.

Marmaris Tatil Yerleri Tatilim Sensin ile Keşfedilir!

Marmaris’te bulunan her noktayı çok iyi bilen Tatilim Sensin ile unutamayacağınız bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Yalnızca otelinizi değil, tatilde yapacağınız etkinlikleri de bizimle belirleyin! Rezervasyon yaptırmak ve bu yılda tatil rotanızı belirlemek için hemen bu linke tıklayarak otellere göz atabilirsiniz.