Muhteşem Bir Balayı Rehberi: Balayı için Gidilecek Yerler

Düğünün yorucu temposunun izlerini silebilmek adına birçok yeni evli çift, balayı için gidilecek yerler listesi oluşturma telaşına girmektedir. Oldukça zevkli olan bu telaş aynı zamanda çiftler için oldukça da özeldir. Bazı çiftler kışın huzurlu sakinliğinde sıcak bir tatil tercih ederken bazıları da denizin serinliğinde rahatlamayı tercih etmektedir. Yazımızın devamında çiftlerimize yapacağımız muhteşem balayı önerilerini öğrenmek için okumaya devam edin!

Hem Huzurun Hem Eğlencenin Merkezi: Marmaris

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, dinlendirici bir balayı herkesin hayalidir. Doğayla iç içe zaman geçirmek insanın ruhunu canlandırır ve dinlendirir. Dolayısıyla Marmaris, balayında yeni çiftlerimiz için oldukça ideal bir tatil yeri olarak göze çarpmaktadır.

Marmaris, Türkiye’nin Muğla iline bağlı olan küçük ve fırsatlarla dolu bir liman kentidir. Zamanla Ege kıyılarının en büyük tatil yeri haline gelmiştir. Ayrıca hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile balayınızı unutulmaz kılacak birçok imkâna sahiptir.

Aşağıda neden balayı için gidilecek yerler listesinde Marmaris’e yer vermeniz gerektiğini sizler için listeledik;

1.      Tüm plajları oldukça temizdir ve küçük bir yer olmasına rağmen birden fazla meşhur kumsala sahiptir.

2.      Gece hayatı da en az gündüz kadar hareketli geçmektedir.

3.      Marmaris’te birbirinden farklı su sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

4.      Marmaris’te yer alan oteller size konforlu ve lüks bir konaklama imkânı sunar.

5.      Yalnızca denizi değil, dağları ve tarihi noktalarıyla da keyifli vakit geçirmenizi sağlar.

Ayrıca müzelerini ve sembolik yapılarını gezerek de günlerinizi verimli geçirebilme imkânınız bulunmaktadır. Gördüğünüz gibi bu küçük kasaba kenti yeni evli çiftler için birçok eğlence barındırır. Böylece Marmaris’te günlerinizi tatlı bir yorgunlukla tamamlayabilirsiniz.


Marmaris’e Gitmişken Uğramadan Geçmeyin: Fethiye

Fethiye, Muğla’ya bağlı olan oldukça sevimli ilçelerdendir. Adını her yere duyurmuş doğa harikası olan birçok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Fethiye, yeni evli çiftlerimizin göz bebeğidir. Dolayısıyla balayı için gidilecek yerler listesinde mutlaka yer alır. Özellikle Ölüdeniz, Fethiye’nin çok sevilen ve hayranlık duyulan bir sembolü olarak kabul edilmiştir.

Fethiye’ye gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerleri aşağıda sizler için listeledik;

             Kelebekler Vadisi

             Fethiye Kalesi

             Pınara Antik Kenti

             Saklıkent Milli Parkı

Güzel bir tatil geçirmek isteyenlerin adresi olan Fethiye ve Marmaris, gördüğünüz üzere sizleri bir süreliğine dünyadan alıp götürecektir. Ayrıca daha önce deneyimlemediğiniz bir tatil yaşatabilecek potansiyele de sahiptir.

Balayına Gidilecek Yerler: Tek Seçeneğiniz Deniz Değil!

Balayına çıktığınızda yapmayı planladığınız birçok etkinlik olacaktır. Öncelikli olarak da büyük ihtimalle denizin tadını çıkartmak ve güneşin altında dinlenmek isteyebilirsiniz. Peki, balayına gidilecek yerler sadece bununla mı kısıtlıdır? Gelin bunun cevabını birlikte verelim!

Yeşilin verdiği huzur eşliğinde yol arkadaşınızla geniş ormanlık alanlarda doğa yürüyüşleri yapabilir ve aşkınızı bu şekilde tazeleyebilirsiniz. Aynı zamanda göl kenarlarında temiz havayı soluyarak köy kahvaltısı eşliğinde güne başlayabilirsiniz.


Güzel bir at gezisine çıkmak ve tüm bu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek de sizlere unutamayacağınız bir balayı yaşatacaktır. Ayrıca efsanelere dayanan güzellikleri gezerek öğrenmek ve büyüleyici manzaralar eşliğinde yöresel yemeklerin tadına bakmak isteyenler de aradığını bu liman kentinde bulabilir.

Sevdiklerinizi sevindirmek istiyor ve onlara hatıra vermek istiyorsanız, oldukça meşhur olan hediyelik eşya yerlerini mutlaka keşfe çıkmalısınız. Tatilinizi taçlandırmak için ise pazarlarını ziyaret etmenizi, samimi ve sıcak halkla da iç içe olmanızı öneriyoruz!  

Her Türlü İhtiyacınızda Yanınızda: Tatilim Sensin!

Planlı bir balayı sorunsuz bir balayı demektir. Sizler de rahat bir şekilde tatilinizi tamamlayabilmek için tüm ihtiyaçlarınızı tek bir siteden karşılayabileceğinizi biliyor muydunuz? Tatilim sensin, kiralık villa, otel, yat, karavan gibi ihtiyaçlarınızı güvenilir ve sorunsuz bir şekilde temin etmekten gurur duyuyor ve tatillerinizi daima güzel hatırlamanızda sizlere destek sağlayarak mutluluğunuza ortak olmak için çalışıyor!