Bir tatil planı yaptıktan sonra insanları en çok heyecanlandıran noktalardan biri de bavul hazırlama aşamasıdır. Her ne kadar eğlenceli ve heyecanlı olsa da bazen stres yapmamıza sebep olabilir. Bunun sebebi gerekli her şeyi alıp almadığımızı düşünmektir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için sizlere tatile giderken alınması gerekenler listesi oluşturduk! Keyifli okumalar ve iyi tatiller dileriz.

Tatil Çantası Nasıl Hazırlanır?

Tatil heyecanıyla birlikte sorulan ilk sorulardan biri tatil çantası nasıl hazırlanır? Olmaktadır. Tatil beldelerinde giyilecek ve kullanılacak eşyalar normal zamandan biraz farklı olabilir. Bu sebeple bavul hazırlamaya başlamadan önce liste çıkarmak faydalı olacaktır.

Aşağıdaki listede mutlaka kontrol etmeniz gereken kategorileri görebileceksiniz;

1.       Giysi

2.       Plaj eşyaları

3.       Resmi evraklar

4.       Kişisel temizlik eşyaları

5.       Özel istekler

Yukarıda gördüğünüz gibi, en temelde bakmanız gereken 5 farklı kategori bulunmaktadır. Yanınıza yeteceğinden emin olduğunuz kadar eşya almalı ancak fazla eşya taşımamalısınız. Plaj eşyalarını yanınıza koymalı ya da gittiğiniz yerde satın almak üzere planlamalısınız.

Resmi evraklar yanınızda mutlaka bulunmalıdır. Pasaport, kimlik, ulaşım biletleri mutlaka kontrol edilmelidir. Kişisel temizlik eşyaları ise bavulunuzda ayrı bir öneme sahip olabilir. Diş fırçası, tarak, tırnak makası gibi eşyalarınızı unutmayın!

Son olarak bavulunuza özel isteklerinizi yerleştirebilirsiniz. Örneğin sizin için makyaj malzemeleri ekstra öneme sahip olabilir. Bu istekleri iyice düşünerek valizinizde bunlar için yer açın. Bir rahatsızlığınız varsa ve ilaç kullanıyorsanız bakmanız gereken en temel şeylerden biri ilaçlarınızdır.

Tatile Giderken Bavula Konulması Gerekenler Nelerdir?

Tatile giderken alınması gerekenler kişiden kişiye farklılık gösterebilir ancak en temelde almanız gereken eşyalar olduğunu unutmamalısınız. Örneğin güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak ve cildinizin yanmasını önlemek için güneş kremi mutlaka yanınızda olmalı.

Peki, yanınıza almanız gereken diğer eşyalar nelerdir?

·         Kıyafetler: Kıyafetleri bavula yerleştirmeden önce iç çamaşırlarınızı yerleştirmeniz iyi olacaktır. Böylece tatil boyunca giyebilecek kadar iç çamaşırını unutmadan valize koyabilirsiniz! Rahat ve spor bir elbise gece dışarı çıkarken kurtarıcı olabilir. Aynı zamanda şort, gömlek gibi günlük kıyafetler koymalısınız.

·         Plaj Malzemeleri: En az iki adet bikini/mayo ya da şort almak son derece önemlidir. Tercihe göre birden fazla plaj havlusu alabilirsiniz. Eşyaları taşımak için plaj çantasına da ihtiyacınız olacak.

·         Elektronik Eşyalar: Telefon, tablet ve bilgisayar gibi eşyalarınızın şarj aletlerini mutlaka kontrol etmelisiniz. Kulaklık ve fotoğraf makinesi gibi ekstra elektronik eşyaları da yanınıza alabilirsiniz. Bir powerbank plajda işinizi görebilir!

Tatile giderken alınması gerekenler bunlarla sınırlı değildir. Yazımızın devamında sizler için bonus öneriler vereceğiz!

Tatile Giderken Alınması Gerekenler: Bonus!

Yanınıza almanız gereken birçok şeyi sizler için liste haline getirdik ve gözden geçirmeniz ürün kategorilerini konuştuk. Peki, ek olarak yanınıza alabileceğiniz eşyalar nelerdir? Birçok insanın aklına gelmez ancak seyahat boy bir ütü almak gece dışarı çıkarken sizi rahat hissettirebilir!

Aynı zamanda bikininizi kapatmak için bir pareo alabilirsiniz. Böylece denizde olmadığınız zamanlarda daha rahat yürür ve hareket edersiniz. Okumak istediğiniz ancak okumaya vakit bulamadığınız kitapları da yanınıza almayı unutmayın. Plajda verimli vakit geçirmek için birebir olduklarını hatırlatmak isteriz.

Suya dayanıklı makyaj malzemeleri ile denizde dahi sorun yaşamadan makyaj yapabilirsiniz. Erkekler ise yanlarına sandalet, terlik ve bir spor ayakkabı alabilir. Gece dışarı çıkarken kombin yapmanıza olanak sağlar.

Eğer tatilde yapacak farklı aktiviteler arıyor, rezervasyon yaptırmak istiyorsanız https://tatilimsensin.com/event sayfasından sizler için planladığımız aktivitelere göz atabilir, hatıralarınızda kalacak bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz!