Tatile çıkmanın en büyük motivasyonu iç huzuru doruklara çıkarmak olabilir. Peki, gerisinde bizi endişeye sokan durumlar hiç yok mudur? Tatil dönüşünde bütçe kontrolü yapmak, kalan bütçeyi yetiştirmek için diğer zevklerimizden kısmak zorunda kalmak gibi durumlar canınızı sıkmasın istiyorsanız gelin Tatilim Sensin ailesi olarak hazırladığımız ekonomik tatil önerilerimize göz atın! Böylece içiniz rahat, tatiliniz keyifli ve ekonomik olsun.

Minimal Yaşama Kucak Açın

Sizler de gezmeden duramayan, seyahat etmeyince hayatın dışında kalmış gibi hisseden biri olarak kendinizi tanımlıyorsanız minimal yaşama kucak açın! Bu yaşam stili ile birlikte elinizde kalan bütçe hem sizi tatmin edecek hem de tatilinizi daha da dolu yaşamanızı sağlayacak.

Minimal yaşamı, yalnızca tatil için değil diğer pek çok zevkleriniz için de uygulayabilirsiniz. Örneğin, sizin de aklınız dolabınızda beş tane daha olmasına rağmen o beyaz askılı tişörtte kalıyorsa almayın ve bütçenin büyük bir kısmının cebinizde kalması için bir adım atın.

Önceden Rezervasyon ve Erken Uçak Bileti Fırsatlarını Takip Edin

Bu klişeleri pek çok kişiden duymuşsunuzdur ama bazı klişeler hayat kurtarır ya işte bu iki konu da hayat kurtaranlardan. Hem uçak konusu hem de otel konusu borsa gibidir. Dönem dönem artış ve düşüşleri mevcuttur. Bunları iyi takip edebilmek bütçenizde hiç ummadığınız değişiklikler yaratabilir. Bu yüzden tatile çıkacağınız zamandan çok daha öncesinde araştırmalara başlayın deriz.

Rotalara Bağlı Kalmayın

Eğer gerçek bir gezginseniz bilirsiniz ki bir rotaya bağlı kalmak, gezginliğin adabına yakışmaz! Kendinizi her durumu hazırlıklı hale getirin ve özgür ruhunuzun tatilinizi yönlendirmesine biraz izin verin. Havayolu şirketlerindeki dönemsel destinasyon kampanyalarını takip etmeye özen gösterin. Böylece beklemediğiniz bir anda aklınızda gitmeyi planladığınız yere gitme fırsatına erişebilirsiniz.

Merkez Dışı Otellere de Bir Göz Atın

Şehir merkezinde kalmak ne yazık ki dünyanın en pahalı seyahati gibi gözüküyor. Bu yüzden gerçek seyahatseverler bilir ki merkez dışındaki oteller aslında tatili oldukça kazançlı bir hale getirir. Merkezin biraz uzağında, toplu taşımaya yakın oteller; merkezdeki bir otele göre çok daha fazla ekonomiktir. Böylece masrafınızı yarıya düşürebilir ve kalan bütçeyle çok daha fazla yer gezip görebilirsiniz.