Ege tatili deniz kum ve güneşten ibaret midir? Eğer sizler de bu yazı Ege’de geçirmeyi planlıyorsanız hayatınızdaki en lezzetli tatları yemeye hazır olun çünkü Ege, mutfağıyla birlikte sizleri mest edecek! Peki, lezzetli olduğu kadar sağlıklı olan bu Ege’nin meşhur yemekleri nelerdir? Şimdiden söyleyelim, Tatilim Sensin olarak sizler için hazırladığımız bu yazıyı okurken ağzınız sulanacak!

Biri Şevketi Bostan mı Dedi?

Ege’nin tadı damağınızda kalacak olan lezzetlerinden bir diğeri ise Şevketi Bostan! Kasım ayında çıkar ve bahara kadar da toplanabilir. İster etlisini ister zeytinyağlısını ister salatasını sofranızın baş köşesine oturtabilirsiniz. Aynı zamanda sindirim de dahil olmak üzere daha pek çok rahatsızlığa iyi geldiği de bilinmektedir. Halk arasında bostan otu da denilir.

Yeme de Yanında Yat: Kabak Çiçeği Dolması

İşte Ege yemekleri dendiğinde aklınıza gelen o ilk isim! Kabak çiçeği dolması hem lezzetiyle hem görüntüsüyle oldukça iddialı olan bir lezzettir. Daima aklınızda kalacak olan bu yemeğe iddia ediyoruz âşık olacaksınız! Mayıs ve haziran aylarında toplanan kabak çiçeklerini toplamak için uygun olan tek bir an var o da: sabah henüz güneş doğmadan. Aslında kabak çiçeği bitkisi oldukça nazlı ve narin bir bitki olarak tasvir ediliyor. Yapılması ve toplanması zahmetli olsa da bir kere yiyen bir daha sofrasından eksik etmek istemiyor.

Ege Sofralarının Müdavimi: Börülce

Bol limonu ve zeytinyağıyla birlikte bir börülce size de olsa da yesek dedirttirmiyor mu? İster salata olarak ister akşam yemeği olarak servis edebileceğiniz bu lezzet Ege’ni göz bebeği desek yalan olmaz. Ege’de hemen hemen her mekânda kolayca bulabileceğiniz börülceyi tattığınızda Ege’ye taşınmaya karar verebilirsiniz bizden söylemesi!

Eşsiz bir Meze: Fava

Çok sevilen ve eşsiz bir tada sahip olduğu iddia edilen bu tat yalnızca meze olarak değil aynı zamanda iç harcı olarak da yaygın bir şekilde kullanılır. Özellikle börek ve kanepelere çok yakışan fava midenize bayram ettirecek bir zeytinyağlı olarak karşımıza çıkıyor. En lezzetli favayı yemek isteyenlere önerimiz niz mahsulleri yapan restoranları tercih etmeleri!