Antalya; tarih kokulu nostaljik sokakları, turkuaz renkli ferah denizi ve mistik ambiyansı ile ülkemizin en sevilen tatil rotalarından bir tanesini oluşturur. Sıcak havası, eşsiz doğal güzellikleri ve leziz yemekleriyle yerli/yabancı turistleri kendine çeker. Şehrin büyüsüne kapılmamak elde değil; Antalya gezilecek yerler ile karşınızdayız. İşte bu turistik şehirde mutlaka görmeniz gereken noktalar!

Kaleiçi

Kaleiçi'ni gezmeden olmaz. Burada tarihi binaları inceleyebilirsiniz. Birbirinden lezzetli yemekler sunan restoranlarda sevdiklerinizle beraber huzurlu zaman geçirebilirsiniz. Antalya'nın en sevilen yerlerinden biri olan Kaleiçi, gencinden yetişkinine herkesin severek gittiği bir rota oluyor. Antalya gezilecek yerler dendiği an akla ilk burası geliyor. 

Konyaaltı Sahili

Antalya'nın en meşhur sahili hiç şüphesiz ki burası oluyor. Şehrin merkezinde yer alan bu sahilde bol bol yüzebilirsiniz. Eğer Antalya'ya kış mevsiminde gidecekseniz sahildeki mekanlarda denizi izleyerek oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Fotoğraf çekimi yapmak için son derece ideal bir yerdir. Eşsiz kareler yakalayabilir, bir sürü anı biriktirebilirsiniz.

Olympos Antik Kenti

Antik kent gezmeyi seviyorsanız Olympos'a mutlaka gitmelisiniz. Antalya gezilecek yerler konusunun en önemli noktalarından biri olan Olympos, her mevsim ayrı bir güzellikle kendini gösterir. Olympos Plajı'nda saatlerce yüzdükten sonra tarihi kalıntıların yer aldığı kısımları keyifle gezebilirsiniz. Her sene milyonlarca turist ağırlayan bu antik kent, sizi de etkisi altına alacak. 

Patara Antik Kenti

Bir diğer antik kent önerimiz ise Patara oluyor. Antalya gezilecek yerler deyince herkes hep bir ağızdan Patara Antik Kenti diyor. Çünkü burası, Antalya'nın tüm doğal güzelliğinin gözler önüne serildiği yerlerden bir tanesidir. Gezmek, fotoğraf ve videolar çekmek için harika bir alandır. Dünyanın ilk meclis binasının yer aldığı Likya kentinin tüm geçmişini burada inceleme şansı elde edebilirsiniz.

Lara Karpuz Kaldıran Plajı

Antalya'nın en sevilen lüks ilçelerinden biri olan Lara'nın plajını kesinlikle görmelisiniz. 2 km uzunluğuna sahip olmasıyla dikkat çeken sahil şeridi, Antalya'nın en ünlü yerlerinden biri haline geliyor. Burası, Düden Şelalesi'nin denizle birleşim noktasında yer alıyor. Harika konumu ile akıllarda kalan Karpuz Kaldıran Plajı'nı sevdiklerinizle beraber doya doya gezebilirsiniz.

Dilerseniz Karla Kaplı Günler: En İyi Kış Tatili Rotaları başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.