Avusturya, dünya genelinde kesinlikle görülmesi gereken ilk yerlerden birini oluşturuyor. Bugünkü içeriğimizde sizlere Avusturya gezilecek yerler konusunda detaylı bilgiler veriyor olacağız. Umarız her bir rotayı da çok beğenir, keyifli vakit geçirirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler!

Admont Manastırı Kütüphanesi

Admont Manastırı sınırları içerisinde konumlandırılan bu özel kütüphane, 18. yüzyıldan bu yana hizmete açık durumdadır. Birbirinden ilgi çekici desen ve süslemelerle karşımıza çıkan kütüphaneyi kesinlikle gezmelisiniz. Her yaştan birey burayı dikkatle inceler ve çok da beğenir.

Eisriesenwelt

Burası Salzburg'un az bir mesafe ile dışında kalan mağaradır. Dünyanın en büyük buz mağarası burasıdır. En çok da doğal güzelliklere karşı merakı olan kişiler burayı ziyaret etmektedir. 42 kilometrelik boyutu ile hayli ilgi çekici bir yapıdır.

Melk Manastırı

Avusturya'da doğup büyüyen ya da buraya sonradan taşınan tüm din adamları Melk Manastırı'nda yetişmiştir. Manastır içerisinde yer alan tüm heykelleri inceleyebilirsiniz. Tarihi bir yapı olarak öne çıkar.

Burg Hochosterwitz

Burg Hochosterwitz, St. Veit yakınlarında yer almaktadır. Avusturya'nın bilinen en güzel vadilerinden birinde yükselen bu alan, Orta Çağ zamanında inşa edilmiştir. Kale özellikleri taşır. Ülkenin en turistik bölgelerinden bir tanesini oluşturur. Bahsi geçen kalenin temelleri 860 senesinde atılmış olmaktadır.

National Theater

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yer alan bu yer, İmparator İkinci Joseph'in emri ile inşa edilmiştir. 18. yüzyılda inşası tamamlanan bu yapı, o dönem gerçekten büyük ses getirmiştii. Bugüne baktığımızda ise Avrupa'nın en iyi sanat merkezlerinin başında geldiğini söyleyebiliriz. Burada bir sürü fotoğraf çekmeyi de sakın unutmayın. Anı biriktirmek güzeldir!

Klagenfurt

Klagenfurt, Avusturya'nın Cartinthia adlı eyaletinin başkenti olmaktadır. Ülkenin en kalabalık kentlerinden biridir. Burada sayısız göl ve dağ görebilirsiniz. Birçok farklı manzarayı seyre dalabileceğiniz şehir, Avusturya gezilecek yerler konusunda size eşlik edecektir.

Avusturya gezilecek yerler konumuzun sonuna geldik. Siz ve sevdikleriniz için dolu dolu bir rehber sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dilerseniz Herkes Mutlaka Görmeli: Fransa Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de okuyup bilgi edinebilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın, bir dahaki gezi yazımızda görüşmek üzere!