Fransa, hiç kuşkusuz dünya genelinde en çok görmeniz gereken yerlerin başında gelir. Günümüzde birçok kişi her sene Fransa'nın çeşitli kısımlarını ziyaret eder. O nedenle sizler için bugün Fransa gezilecek yerler konusunu kaleme almak istedik. İşte bilmeniz gereken efsane noktalar ve daha fazlası!

Disneyland Paris

Burası tam olarak iki bin hektarlık geniş bir alana inşa edilmiştir. Her köşesinde bir Disney karakterine rastlamanız mümkündür. Bugüne bakınca çocuklar kadar yetişkinlerin de Disneyland'i gezmekten büyük bir keyif aldığını net şekilde görebiliyoruz. 10.00-20.00 saatleri arasında siz de burayı ziyaret edebilirsiniz.

Louvre Müzesi

Burası dünyanın en iyi müzeleri arasında ilk sıralarda yer alır. Fransa gezilecek yerler dendiği an akla ilk gelen kısımlardan biridir. Mona Lisa tablosu da her daim burada sergilenmektedir. Müzede bol bol fotoğraf çekerek anı biriktirebilirsiniz. Sevdiklerinizle keyifli zaman geçirebilirsiniz.

La Cite du Vin

Şaraplarla yakından ilgileniyorsanız La Cite du Vin'i görmeden evinize dönmenizi önermiyoruz. Burası tamamen sürprizlerle dolu bir yer. Dış mekan tasarımına ayrı, iç mekan tasarımına ise apayrı hayran kalacaksınız. 

Notre Dam Du Haut

Bu yapı, 1955 senesinde inşa edilmiştir. Modernist mimari detayları ile dikkati üzerine çeker. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır. Birçok yerli ve yabancı turist her sene burayı belli dönemler ziyaret etmektedir. Siz de Fransa gezilecek yerler listenize bu eşsiz mekanı ekleyebilirsiniz.

Colmar Şarap Kasabası

Ben nostaljiye bayılırım diyenlerdenseniz, Colmar tam sizlik demektir. Fransa'ya turla gelen ziyaretçilerin çoğu buraya getirilir ve gezdirilir. Siz de şarap kasabasında birbirinden leziz şarap çeşitlerini deneyebilirsiniz. Hatta dilerseniz satın alabilirsiniz.

Les Catacombes

Burası Paris yeraltı mezarları olarak da bilinen bir yerdir. Hevesle ve büyük bir merakla gezeceğiniz noktalar arasında yer alır. Fransa gezilecek yerler konumuzun son durağı olan Les Catacombes, günümüzde turistleri ağırlayan bir yer haline gelmiştir. Siz de ilgi ile inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz Hayranlığınızı Gizleyemeyeceksiniz: Roma Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz. Kendinize iyi bakın, hoşça kalın. Şimdiden iyi ve kusursuz bir tatil geçirmenizi dileriz!