Göl kenarında sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmek istiyorsanız Sapanca tam size göre demektir. Eşsiz doğası, yeşil ve maviyi buluşturan ambiyansı ile gönüllerde taht kuran bu yeri mutlaka görmelisiniz. İşte karşınızda Sapanca gezilecek yerler ve daha fazlası!

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü'ne gitmeden olmaz. Kıyısında yer alan yürüyüş yolunda saatlerce doğanın sesini dinleyerek yürüyebilirsiniz. Göl kenarında sayısız restoran bulabilirsiniz. Yürümek sizi acıktıracaktır. Birbirinden leziz yemekleri burada deneyebilirsiniz. Sakarya'nın kendine has mutfağını da böylelikle tanımış olursunuz.

Maşukiye

Göz alıcı doğal güzellikleri ile herkesin beğenisini kazanan Maşukiye'ye kesinlikle uğramalısınız. Marmara Bölgesi ile birleşim noktasında yer alan Maşukiye, Aygır Deresi'nin buz gibi ve berrak sularından besleniyor. Osmanlı döneminden kalma birçok yapıyı burada istediğiniz zaman inceleyebilirsiniz.

Rüstempaşa Camii

Sakarya, mimari açıdan kusursuz yapıları ile de herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor doğrusu! Kanuni Sultan Süleyman döneminde Rüstem Paşa tarafından inşa ettirilen bu camiyi gezmelisiniz. Mimar Sinan'ın en beğenilen eserlerinden biri olan bu camii, sahile yakın bir konumda yer aldığı için rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Hasan Fehmi Paşa Camii

Mahmudiye Köyü'nde yer alan Hasan Fehmi Paşa Camii'ni görmeden asla dönmemelisiniz. Bu camii, 1885 senesinde sadrazam Hasan Fehmi Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mimarisi ile dönemin her bir özelliğini yansıtır. İç ve dış duvarlarında yer alan süslemeler, yerli ve yabancı fark etmeksizin birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Biraz da orman havası alalım diyorsanız Sapanca gezilecek yerler deyince akla ilk gelen mekanlardan biri Sakarya İl Orman Tabiat Parkı oluyor. Osmanlı'dan bugüne miras olarak kalan camileri ziyaret ettikten sonra bir şeyler yemek ve keyifle dinlenmek adına burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ormanya

Sapanca gezilecek yerler deyince Ormanya'ya gitmemek olur mu hiç? Bu mekan, her yaş grubundan bireyi ağırlıyor. Kartepe'nin eteklerinde bulunan Ormanya, 10 senelik bir araştırma ve planlama evresinin akabinde oluşturulmuştur. Tam olarak 189 hektarlık bir alanı kaplamaktadır ve içerisinde 5 farklı yer bulunmaktadır.

Dilerseniz Instagram'da Popüler: Antalya Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.