Eskişehir, tarihi derinlikleri ve modern dokusuyla Anadolu'nun gözde şehirlerinden biridir. Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi’nde konumlanan bu eşsiz kent, leziz mutfağı ve doğal güzellikleriyle herkesin ilgisini çeker. Efsanevi Porsuk Çayı'nın kıyısında yer alan Eskişehir, tarih boyunca pek çok medeniyetin izlerini taşıyan bir mirasa ev sahipliği yapmıştır. Sıcakkanlı insanları, renkli festivalleri ve benzersiz atmosferiyle bu şehir, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar. İşte karşınızda Eskişehir gezilecek yerler ve daha fazlası…

Porsuk Çayı

Sakarya Irmağı’nın en uzun kısmını oluşturan Porsuk Çayı, mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelir. Kendine has görüntüsü ile herkesin uğrak dinlenme mekanlarından biri olan bu yer, Eskişehir’in sembol noktalarından birini oluşturur. Burada sayısız fotoğraf çekebilir, anılarınıza yenilerini eklemekten mutluluk duyabilirsiniz.

Kanlıkavak Parkı

Nehir, yürüyüş yolları ve piknik alanları… Her biri de Kanlıkavak Parkı’nın içerisinde gizlidir. Özellikle gençlerin severek geldiği ve keyifli vakit geçirdiği bu parkı çok seveceğinizi düşünüyoruz. Eskişehir gezilecek yerler deyince akla ilk gelen kısımlardan biri olan Kanlıkavak, üniversite öğrencilerinin herkese önerdiği kalabalık alanların başında gelir.

Odunpazarı Modern Müze

Pazartesi günü haricinde haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Odunpazarı Modern Müze’de kentin tarihi eserlerini kronolojik sıralamaya göre inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra modern sanat eserlerine de güncel olarak yer verilir. Her bir eseri dilediğiniz gibi saatlerce inceleyebilirsiniz. Kendine hayran bırakan bu müzeyi yediden yetmiş yediye herkesin görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sanata daha da yaklaşacağınız bir mekandır.

Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı

Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı, Eskişehir’in Tepebaşı adlı ilçesinde bulunmaktadır. Müzede bulunan her bir uçak, restore edildikten sonra müzeye konmuştur. Haftanın her günü açıktır. 09.30 ve 17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Her yaştan bireyin keyifle gezdiği ve incelediği bir yerdir. Şehrin en özel kısımlarından birini oluşturur. Hayranlıkla tüm uçak modellerini inceleyebilirsiniz. Her mevsimde birçok turisti ağırlayan bu müze, senelerdir popüler haldedir.

 

Eskişehir gezilecek yerler konumuzun sonuna geliyoruz. Dilerseniz Rüya Gibi Bir Tatil: Kıbrıs Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz. Keyifli günler dileriz!