Bir ada cenneti olarak bilinen Kıbrıs; tarihi zenginlikleri, sıcacık iklimi ve berrak mı berrak denizi ile rüya gibi bir tatil rotasıdır. Kıbrıs, sene boyunca konuklarını kusursuz bir şekilde ağırlıyor. Bugün sizlere Kıbrıs gezilecek yerler hakkında ayrıntılı bilgiler sunuyor olacağız. İşte başlıyoruz!

Girne Kalesi

Girne Kalesi'ne ilk sırayı vermek istedik. Girne, Kıbrıs'ın en çok ilgi gören kentlerinin başında gelir. Bu kale, Bizanslılar tarafından 7. yüzyılda yaptırılmıştır. Arap-İslam akınlarına karşı bir koruma kalkanı olarak inşa edilen yapılarından arasında bulunur. Kalenin tamamını gezmek için birkaç saatinizi ayırmanız lazımdır.

Salamis Antik Kenti

Adanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Salamis Antik Kenti, adanın tarihini incelemek isteyen tüm turistlerin uğrak mekanı oluyor. Burada bol bol fotoğraf çekebilir, sevdiklerinizle beraber harika bir gezi yapabilirsiniz. Milattan önce 1100'lü senelerin tarihine tam olarak burada erişebileceksiniz, harika değil mi? 

Venedik Sütunu

Kıbrıs'a gelip Venedik Sütunu'nu görmeden dönmek olmaz diye düşünüyoruz. Burası, Lefkoşa şehir merkezinde bulunuyor. 1550'li senelerde inşa edilen bu özel sütun, Venediklilerin oluşturduğu bir yapıdır. Kıbrıs'ın simgeleşmiş kısımlarından biridir. Yerli/yabancı birçok turist her sene bu yapıyı incelemeye gelir.

Karpaz Yarımadası

Kıbrıs bir ada olduğundan ötürü gezeceğiniz yerler genellikle bu şekildedir. Mavinin her tonuna doyarsınız. Karpaz Yarımadası'na da mutlaka gitmelisiniz. Lefkoşa'ya 80 km kadar yakın olan bu ada, Mesarya Ovası gibi birçok yeri de içerisinde barındırıyor. Doğal güzellikleri görmek için buraya gidebilirsiniz. 

Maraş Mahallesi

Maraş Mahallesi, Gazimağusa'da bulunuyor. Buranın içine giriş yasaktır. Sadece dışarıdan izleyebileceğiniz bir yerdir. 70'li senelerde Kıbrıs'ın önemli bölgelerinden biri olan ve turistlere o dönem açık olan bu mahalle, savaşlardan sonra ne yazık ki dışarıdan girişe kapatılmıştır. Kıbrıs tarihi konusunda önemli mekanlardandır.

Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi

Güzelyurt adlı şehirde yer alan bu müze, iki bölümden meydana gelir. İlk kısım doğa müzesidir. Bu kısımda Kıbrıs'ta bulunan hayvanların heykellerini görebilirsiniz. İkinci kısım ise arkeoloji müzesidir. Burada ise adada bulunan tüm arkeolojik eserleri inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz Doğası ile Sizi Kendine Çekecek: Sapanca Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.