Sapanca, ülkemizin muazzam doğal güzelliklerini içeren ve huzur veren atmosferi ile bilinen bir ilçedir. Göz kamaştıran mekanları ile öne çıkan bu yer, her mevsim ayrı bir özeldir. Yemyeşil manzarayla kaplı gölü, etkileyici dağ manzaraları ve tarihi zenginlikleriyle Sapanca, sakin bir tatil kaçamağı yapmak isteyenler için harika bir seçimdir. Haydi gelin Sapanca gezilecek yerler konusuna birlikte göz atalım!

Maşukiye

Maşukiye beldesi, Kocaeli'nin Kartepe isimli ilçesine bağlıdır. Sapanca'ya 11 km kadar uzaklıkta yer alan bu mekan, dere kenarlarındaki balık restoranları ile meşhurdur. Senenin her döneminde Kocaeli, Bursa ve İstanbul gibi büyük şehirlerden buraya ziyaretçiler gelir. Yurt dışından da sayısız turist Maşukiye'yi gezmeye gelmektedir. Siz de sevdiklerinizle beraber burada harika vakit geçirebilirsiniz.

Sapanca Gölü

Marmara Bölgesi'nin en sık ziyaret edilen yeri Sapanca Gölü'dür. 251 kilometrekarelik alanı kaplayan bu gölün çevresinde oteller, mesire alanları ve uçsuz bucaksız çam ormanları bulunmaktadır. Yaz, kış fark etmeksizin her mevsimde büyüleyici doğa manzaralarını gözler önüne seren Sapanca Gölü, senenin yorgunluğunu atmanızı kolaylaştırıyor. Arkanıza yaslanın ve doğanın seslerine kulak verin.

Acarlar Longozu

Türkiye'nin tek longoz ormanı Acarlar Longozu'dur. Herkesin görmesi gereken bu özel yer, Sapanca merkeze 1 saatlik uzaklıkta yer alır. Gezi turları ile de buraya gelebilirsiniz. 1562 hektarlık alanda yer alan bu longoz, Acarlar Gölü'nün eşlik ettiği büyüleyici manzarasıyla bahar aylarında oldukça güzeldir. Elbette siz buraya dilediğiniz mevsimde gelmekte özgürsünüz.

Serdivan Gölpark

Doğa tutkunlarının ve çocuklu ailelerin severek ziyaret ettiği Serdivan Gölpark, Sapanca Gölü kenarında kusursuz manzaraları ile sizleri bekliyor. Sapanca'ya sadece 15 km uzaklıkta bulunan bu yerde yürüyüş parkuru da bulunuyor. Saatlerce keyifle yürüyüş yapabilirsiniz. Burada birçok konser ve etkinlik de yapılıyor. Gençler her sene Gölpark'a gelerek birbirinden güzel aktivitelere katılıyor.

Dilerseniz Sapanca'nın Lezzet Durağı: Yöresel Lezzetler ve Restoranlar başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz. Sapanca gezilecek yerler konulu içeriğimizin sonuna geliyoruz. Umarız keyifli bir tatil geçirir ve Sakarya'nın güzide ilçesi Sapanca'yı çok seversiniz. Şimdiden herkese iyi tatiller, mutlu hafta sonları!