Yolunuz Ege'ye düşerse gideceğiniz ilk yer her zaman bellidir: Cunda Adası! Birbirinden güzel mekanları, kendine has sokakları ile her sene milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan bu harika adayı kesinlikle görmelisiniz. Peki Cunda Adası'na geldiğinizde nereleri gezmeniz gerekir? İşte karşınızda Cunda Adası gezilecek yerler ve daha fazlası!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı

Cunda Adası gezilecek yerler konumuza Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile başlangıç yapmak istedik. Ayvalık Adaları, büyüklü küçüklü tam 22 farklı adadan meydana geliyor. Bu tabiat parkı ise 17.950 hektarlık alanı ile ülkemizin en büyük parkı olmaktadır. Körfez içerisinde birbirine yakın yerlerde yer alan bu adaları görmeden buradan dönmeyin deriz. Sevdiklerinizle birlikte keyifli anılar biriktirebileceğiniz bir yerdir.

Taksiyarhis Kilisesi

Kilise gezmeyi seviyorsanız Taksiyarhis Kilisesi'ne mutlaka bir uğrayın deriz. 1873 senesinde yapılan bu kilise, kısa bir süre cami olarak ibadete açılmıştır. Ardından depremde hasar görünce terk edilmiştir. Sıkı bir restorasyon evresinden geçen bu yapı, günümüzde Rahmi Koç Müzesi olarak ziyarete açık haldedir. Müze içerisinde mühendislik, endüstri gibi alanlarla ilgili araçlar, objeler ve türlü oyuncaklar sergilenmektedir.

Cunda Adası Plajları

Cunda Adası gezilecek yerler denince akla ilk gelen yerlerden biri de plajlar olmaktadır. Burada herkesin kullanabileceği sayısız halk plajı yer almaktadır. Kleopatra Plajı, Patriça Koyu, Çataltepe Plajı, Sedef Beach, Ada Camping Alanı, Sobe Plajı gibi noktalara uğrayabilirsiniz. Masmavi denizin tadını çıkarabilir, harika bir tatil geçirebilirsiniz. Bahsi geçen plajlar, Cunda Adası'nın en sevilen rotaları arasında bulunmaktadır.

Despot Evi

Despot Evi, 1862 senesinde Rum asilzadesi için yapılmıştır. 1877 senesinde meydana gelen bir baskın nedeni ile ev sahibi katledilmiştir. Bunun neticesinde Osmanlı Devleti, bu evi satın almıştır. O tarihten beridir de Hükümet Binası olarak kullanılan bina, 1921 yılında yetimhane olarak kullanılmaya devam etmiştir. Yunan turistler her sene bu evi görmek için Türkiye'ye geliyor.

Dilerseniz Her Sokağı ile İçinizi Isıtacak: Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de okuyabilirsiniz. Şimdiden sizlere keyifli geziler diliyoruz. Umarız, kusursuz bir tatil geçirirsiniz.