Sakin göl manzarası, yemyeşil ormanlar ve kuş cıvıltılarıyla bezenen bir ambiyans... Sessizliğin adı, her zaman doğanın kollarında size huzurlu bir tatil sunacak olan Sapanca'da gizlidir. Modern hayatın gürültüsünden uzaklaşmak ve içsel dinginliği bizzat sağlamak isteyen bireyler için Sapanca, eşsiz bir kaçış noktası olacaktır. İşte karşınızda Sapanca'nın büyüleyici atmosferinde saklı huzurun öyküsü...

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, yanında yer alan sahil yürüyüş yolu ile bambaşka bir rotadır. Günümüzde birçok yabancı ve yerli turist, burayı görmek adına Sakarya'yı ziyaret eder. Burada bisiklet sürebilir, koşu ve yürüyüş yapabilir kısacası sevdiklerinizle beraber doğayla iç içe bir tatil geçirebilirsiniz. Dilerseniz fotoğraf da çekebilirsiniz. Benzersiz Sapanca Gölü manzarasında harika anılar biriktirmek tamamen sizin elinizde!

Maşukiye

Marmara Bölgesi'nde yer alan bir dağın eteklerinde bulunan Maşukiye'nin her kısmında alabalık çiftlikleri yer alır. Aygır Deresi'nin sularından beslenen alabalık tesislerinin büyük kısmının içerisinde restoranlar da bulunur. Güne harika bir kahvaltı ile başlangıç yapmak için siz de bu restoranlardan herhangi birini tercih edebilirsiniz.

Rahime Sultan Camii

Sapanca gezilecek yerler konusunda Rahime Sultan Camii'ne değinmeden geçemezdik. Zarafete ışık tutan mimarisi ile ilgiyi üzerine çeken bu caminin yapımında yığma tuğla tekniği tercih edilmiştir. Ön kısmında bulunan kemerli pencerelerin fotoğrafını çekmeyi unutmayın. Ortada yer alan pencerenin üst kısmında Sultan Abdülmecit'in tuğrasına rastlayacaksınız.

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Devasa bir ormanda gezinmenin tadını ve keyfini hiçbir şey vermez diye düşünüyoruz. Burada düğün ve nişan eğlenceleri de yapılıyor. Bu parkta konaklama yerleri de bulunmaktadır. Dört mevsim burada konaklayabilir, doğayla baş başa bir tatil geçirebilirsiniz. 27 hektarlık alanda konumlanan bu parkta restoranlar da yer alır. Sakarya mutfağından seçilen yemekleri deneyebilirsiniz.

Ormanya

Sapanca gezilecek yerler listesinde Ormanya her zaman yer alır. Buraya her yaştan birey gelir ve keyifli vakit geçirir. Kartepe'nin eteklerinde konumlanan bu park, 10 senelik planlama süreci neticesinde inşa edilmiştir. 189 hektarlık alanda bulunan bu yerde 5 farklı ziyaret alanı bulabilirsiniz. 

Dilerseniz Bambaşka Bir Tatil Deneyimi Sizi Bekliyor: Avusturya Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.