Tatil valizi hazırlığı, keyif dolu bir yolculuğun temel taşlarından bir tanesi olur. Fakat, tatil planlamasında sık sık gözden kaçırılan ve unutulan ayrıntılar, seyahat deneyimini olumsuz yönde etkileyebilir. Valizi dikkatle hazırlamak, rahat ve sorunsuz bir tatil geçirmenin anahtarı haline gelir. İşte unutmamanız gereken 10 eşyayı içeren o rehber, şimdi sizlerle!

1. Kıyafetler

Gideceğiniz yerde kaç gün kalacaksanız buna uygun sayıda giysileri valizinize koymalısınız. Ekstrem durumlara karşı fazla kıyafet koymakta yarar var. Olası bir durumda valize koyduğunuz giysiyi giymek istemeyebilirsiniz, seçeneğiniz bol olsun. 

2. Şarj Cihazları ve Teknolojik Aletler

Dizüstü bilgisayar, powerbank ve akıllı saat gibi teknolojik aletlerinizi yanınıza alacaksanız bu aletlerin şarj cihazlarını da kesinlikle unutmamanız gerekiyor. Aksi halde mağdur olabilirsiniz. Sonuçta gittiğiniz her yerde şarj aleti bulma imkanınız olmayabilir. Ekstra masraf yapmamış olursunuz.

3. Güneş Kremi

Güneş kremi olmadan bir yaz tatili düşünülemez. Tatil valizinde güvendiğiniz bir markanın güneş kremine mutlaka yer vermelisiniz diye düşünüyoruz. Gittiğiniz yerde bir de krem aramakla uğraşmamış olursunuz. Böylelikle keyifle güneşlenebilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz.

4. İlaçlar

Düzenli kullandığınız yani kullanmanız gereken ilaçlarınız varsa onları da tatil valizi içerisine koymayı unutmayın deriz. Mümkünse ilaçları valizde en kolay bulabileceğiniz yere yerleştirin.

5. Saç Bakım Ürünleri

Saçlar hava değişiminden fazlası ile etkilenir. Bu yüzden saç bakım kremi, toniği ve şampuanını yanınıza almayı unutmayın. Aynı şekilde tarak, düzleştirici ve maşa gibi ürünleri de götürmelisiniz.

6. Kitaplar

Kitap okumayı seven gezginler yanlarına mutlaka en az 1 adet kitap alır. Böylelikle tatil daha keyifli geçecektir. Geceleri kitap okuyarak kendinizi ödüllendirebilir, ardından uykuya dalabilirsiniz.

7. Ayakkabı ve Terlikler

Yaz tatiline gidilecekse terlik ve sandaletler mutlaka valize konulur. Kış tatiline gidecekseniz de kar botu gibi ayakkabıları yanınıza almalısınız.

8. Not Defteri ve Kalem

Bazı bireyler notlarını telefon üzerinden tutsa da günümüzde birçok kişi hala not defteri kullanmaktadır. O nedenle valizinize bir adet defter ve kalem ekleyebilirsiniz.

9. Ehliyet

Gideceğiniz yerde araç kiralayabilirsiniz. Bu yüzden ehliyetiniz her zaman yanınızda olmalıdır. Normalde cüzdanınızda taşımıyorsanız valizinize koyabilirsiniz.

10. Parfüm

Her zaman kullandığınız parfümü de yanınıza aldınız mı tüm hazırlıklar tamam demektir, artık o keyifli yolculuğa çıkmaya hazırsınız!

Dilerseniz Göz Kamaştıran Güzelliğiyle: Sapanca Gezilecek Yerler Rehberi başlıklı içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.