Tatile giderken alınacaklar listesi yapmak önemlidir. Bu sayede problemsiz bir tatilin kapılarını aralamış olursunuz. Bunun için hazırladığınız listenin eksiksiz olması ve bu listeye uymak gerekir. İşte bunun için Tatilim Sensin olarak sizlere bir liste hazırladık. Gelin, tatil planınızı birlikte yapalım.

Tatile Giderken Alınması Gerekenler Nelerdir?

Tatile giderken alınması gerekenler oldukça fazladır ancak gereğinden fazla eşya almak taşıma problemi yaratabilir. Üstelik valizlerinizi gereksiz eşyalarla doldurursanız gerekli eşyalara yer kalmayabilir. Bu yüzden alınacak eşyaları kategorilere ayırmalısınız.

Dikkat etmeniz gereken ilk kategori tabii ki kişisel temizlik eşyalarıdır. Bu kategoride almanız gerekenler ise şu şekildedir;

·        Diş fırçası

·        Tarak

·        Diş macunu

·        Şampuan

·        Deodorant/ Roll-on

·        Parfüm

Tatile giderken alınacaklar listesi yaparken kişisel eşyalarınızı mutlaka ilk başa koyun. Şampuanınızı değiştirmek saçlarınıza zarar verebilir. Bu yüzden kendi şampuan ve tarağınızı kullanmak önemlidir. Son derece önemli olan diğer kategori ise elektronik eşyalar kategorisidir. Şarj aleti, fotoğraf makinesi, kulaklık ve powerbank mutlaka yanınızda olmalıdır.

Aynı zamanda gerekli evraklarınızı ve resmi evrakları yanınızda bulundurmalısınız. Ehliyet, nüfus cüzdanı, biletler ve rezervasyon belgeleri tatil boyunca ihtiyacınız olabilecek belgelerdir. Yazımızın devamında tatil için gerekli eşyalar listesini genişleteceğiz. Okumaya devam edin.

tatile giderken alınacaklar

Tatile Giderken Alınması Gerekenler Listesi

Tatile giderken alınması gerekenler listesi denildiğinde herkesin aklına bikini, mayo ve şort gelmektedir ancak bu listeyi daha detaylı hale getirmek gerekir. Öncelikle yanınıza tatil boyunca yetecek kadar iç çamaşırı almalısınız. Örneğin 5 günlük bir tatil planı için 8 günlük iç çamaşırı almakta fayda vardır. Böylece beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olursunuz.

Daha sonra ise günlük giyecek kıyafetlerinizi valize koyun. Bu kıyafetlerin arasında şort, t-shirt ve olası durumlar için bir hırka olabilir. Aynı zamanda gece dışarı çıkabilmek için kadınlar bir elbise ve erkekler gömlek alabilir. Böylece her ortama girebileceğiniz kıyafetleriniz yanınızda olur.

Tatile giderken alınacaklar bunlarla sınırlı değildir. Aşağıda detayları bulabileceksiniz;

1.      Bikini/ Mayo/ Şort: Yanınıza bu giysilerden birden fazla almanız iyi olacaktır.

2.      Plaj Havlusu: En az 2 adet plaj havlusu almanızı öneriyoruz.

3.      Plaj Çantası: Plaja giderken gerekli tüm eşyaları yanınıza alabilmek adına uygun bir plaj çantası almayı unutmayın.

4.      Güneş Kremi: Güneş kremini gitmeden yanınıza almalı ya da gittiğiniz yerden satın almalısınız. Tatilin ilk gününden yanıklarla karşılaşmak hiç hoş olmayacaktır.

5.      Bronzlaştırıcı: Eğer amacınız bronzlaşmak ise yanınızda bir adet bronzlaştırıcı almayı unutmayın.

6.      Nemlendirici Krem: Güneş tatil boyunca teninizin gerilmesine sebep olabilir. Bu gerginliği ortadan kaldırmak için bir nemlendirici almalısınız.

7.      Matara: Birçok insanın aklına gelmez ancak denize girip çıktıkça çok susadığınızı fark edeceksiniz. Yanınızda sürekli su bulundurmak iyi olacaktır.

Plajda ihtiyacınız olabilecek en temel eşyalar bunlardır. Bunların dışında özel istekleriniz olabilir. Bavulunuzu kapatmadan önce özel olarak isteyebileceğiniz şeyler olup olmadığını gözden geçirin.

Tatile Giderken Alınacaklar Tatilim Sensin ile Planlanır

Sorunsuz bir tatil yaşamanız için çalışan Tatilim Sensin olarak sizler için geniş kapsamlı bir liste hazırladık. Bu listede yanınıza almanız gereken her şey bulunuyor. Konuyla alakalı daha farklı bilgiler elde etmek için sizler için hazırladığımız tatile giderken alınması gerekenler adlı yazıya göz atabilirsiniz.

Aynı zamanda sitemizden otellere göz atarak erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Tatil boyunca aktivite yapmak isteyen kişiler için de özel bir bölümümüz bulunuyor. Bu bölümden özel ve farklı aktiviteler için yer ayırtabilirsiniz. Keyifli tatiller dileriz.